Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
 Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.

Skolerne lægger skoleskema, så det er muligt at følge konfirmationsforberedelsen i forbindelse med skoletiden i 7. klasse.

Skoleklasserne på Præstemarkskolen og Korsholm skole brydes om efter 6. klasse, så eleverne kommer i helt nye klasser når de skal i 7. klasse.

Af hensyn til planlægning af konfirmationen og bestilling af mad med videre, så er dato for konfirmationen afhængig af den klasse, eleverne gik i, da de gik i 6.klasse.

Når der står en dato for kommende års konfirmationer, skal man derfor regne med den klasse, eleven gik i før 7. klasse.

I 7. klasse undervises de i de nye klasser, men alt afhængig af hvem, der underviser dem, så vil de blive konfirmeret kl. 9.30 eller kl. 11.00 på den angivne dato.

Hvad skal der til for at blive konfirmeret?

• Man skal være døbt (er man ikke døbt, kan man døbes i den periode, hvor man går til konfirmationsforberedelse).
  • Man skal være fortrolig med gudstjenesten.
  • Man skal kunne den kristne børnelærdom.

Første undervisningsgang

Når det er tid til at gå til konfirmationsforberedelse, får man information med hjem fra skolen

17. maj klokken 11:00 i Foldby Kirke

18. maj klokken 9:30 og klokken 11:00 i Foldby Kirke